Informasjons- og støttetelefon: 22 94 00 10
Gå til innholdet
Meny
torsdag
12
desember
Villa SULT, Kruses gate 8, Oslo

Overspisingslidelse - eller spiser du bare for mye?

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse og årets tema "Vær raus" ønsker vi i Spiseforstyrrelsesforeningen å invitere til en temakveld om selvmedfølelse og egenomsorg.

Alle kjenner følelsen av å være ubehagelig mett - eller angre på at man lot seg friste av kake for andre dag på rad. Og så kommer noen og sier at dette kan være en spiseforstyrrelse? Det finnes mye klokt å si om når det kalles sykdom og når det er et normalt fenomen. Det kan også sies noe om hvem som rammes, konsekvenser av å ha overspisingslidelse og behandling av det.

Julen nærmer seg også med stormskritt og mange som strever med forholdet til mat, kropp og vekt har ambivalente følelser med tanke på juletiden. Det er mye mat - og det skal «koses». Det kan fort ikke bli så «kos» - og heller ikke så rent enkelt.

Overspisingslidelse er den spiseforstyrrelsen i dag som rammer flest, men den diagnosen som hittil har fått absolutt minst oppmerksomhet, både i helseapparatet, i fagmiljøet og i media. Noe er i ferd med å endre seg her, men vi har et langt stykke igjen å gå.

Til å hjelpe oss med å belyse dette kompliserte og relativt nye fagfeltet ift overspisingslidelse, har vi hyret inn klinisk ernæringsfysiolog Merete Korsmo som daglig jobber ved en dps (distriktpsykiatrisk senter), som brenner for nettopp denne pasientgruppen, og har hjulpet mange med å bli friske.

Og hva er egentlig frisk, tenker kanskje du nå? Dette og mye mer skal Merete på en folkelig og forståelig måte lose oss gjennom på temakvelden som arrangeres 12. desember kl. 18-20.

Arrangementer er åpent for alle, det er ingen påmelding og det er gratis. Første person til villa’n!

Adresse for arrangementet: Villa SULT, Kruses gate 8, Frogner, Oslo

Varmt velkomm

< TILBAKE

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Vi finnes flere steder i landet

Finn ditt lokallag

Design: Tenk Kommunikasjon / Utviklet av: Imaker as