Informasjons- og støttetelefon: 22 94 00 10
Gå til innholdet
Meny

Samtalegruppe

Spiseforstyrrelsesforeningen tilbyr gratis samtalegrupper for å gi alle med spiseforstyrrelser og et anstrengt forhold til mat, kropp og vekt en mulighet til å komme sammen med andre som er i en liknende situasjon. Selvhjelp, som er  bærende element i gruppen, er blitt beskrevet som at mennesker med et problem hjelper, og blir hjulpet av, andre som har samme problem. Målsettingen med prosessen er personlig vekst og å få et mindre problematisk forhold til mat.

For svært mange er det nyttig å kombinere deltakelse i gruppe med samtaler hos psykolog eller annen behandler. Deltakelse i gruppe er ikke riktig for alle, og ikke til ethvert tidspunkt - dette vil blant annet avhenge av hvor den enkelte er i sin utviklingsprosess og av hvilken måte det fungerer for den enkelte å jobbe med seg selv på. Er du usikker på om en gruppe kan være noe for deg, er du velkommen til å snakke med oss om det.

Vi har valgt å satse på samtalegrupper fordi deltakelse i en slik gruppe gir noe kvalitativt annet enn profesjonell behandling - møte med likestilte. Organisasjonen satte i gang den første gruppa i april 1988, og har siden startet over 150 grupper.

Gruppens struktur

Gruppene har inntil 8 deltakere og møtes en gang i uka eller annen hver uke avhengig av hvilket lokallag som drifter tilbudet. Møtene holdes i lokalene til lokallagene, og følger en fast struktur. Hver gruppe har en veileder som ivaretar rammene for gruppen. Det er fokus på selvhjelp og egenutvikling i våre grupper.

Flerkulturell samtalegruppe - høst 2019

Spiseforstyrrelsesforeningen arrangerer samtalegruppe for flerkulturelle som strever med et anstrengt forhold til mat, kropp og vekt da vi har hatt etterspørsel etter dette flere ganger. 

Om veileder: 

Jeg er ei jente med pakistansk bakgrunn, oppvokst i Oslo. Med min utdanning innen profesjonsrettet veiledning og psykologi ønsker jeg å hjelpe mennesker med flerkulturell bakgrunn som har et anstrengt forhold til mat, kropp og vekt. Jeg erfarer at en del flerkulturelle opplever at deres utfordringer rundt dette temaet ikke alltid blir forstått og akseptert, og at det kan være vanskelig å snakke om problemer knyttet til den psykiske helsen".

Har du spørsmål eller er du interessert i å være med i en av våre samtalegrupper? Ta kontakt med oss på post@spisfo.no

Har du ikke et lokallag i nærheten, og kunne tenke deg å starte en samtalegruppe i ditt nærmiljø? Ta kontakt med Elin Olsen på elin@spisfo.no

Samtalegrupper

Oslo: Fullt

Oslo - flerkulturell samtalegruppe: Oppstart 23.oktober kl 18.00. Sted: Dronningens gate 25

Lillehammer: Oppstart onsdag 9.oktober kl 18.00. Sted: Villa Utsikten

Spydeberg: Oppstart 23.oktober kl 18.00. Sted: Løvestad aktivitetshus, Nordbystubben 15A, 1820 Spydeberg

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Vi finnes flere steder i landet

Finn ditt lokallag

Design: Tenk Kommunikasjon / Utviklet av: Imaker as