Informasjons- og støttetelefon: 22 94 00 10
Gå til innholdet
Meny

Samtalegruppe

Spiseforstyrrelsesforeningen tilbyr gratis samtalegrupper for å gi alle med spiseforstyrrelser og et anstrengt forhold til mat, kropp og vekt en mulighet til å komme sammen med andre som er i en liknende situasjon. Selvhjelp, som er  bærende element i gruppen, er blitt beskrevet som at mennesker med et problem hjelper, og blir hjulpet av, andre som har samme problem. Målsettingen med prosessen er personlig vekst og å få et mindre problematisk forhold til mat.

For svært mange er det nyttig å kombinere deltakelse i gruppe med samtaler hos psykolog eller annen behandler. Deltakelse i gruppe er ikke riktig for alle, og ikke til ethvert tidspunkt - dette vil blant annet avhenge av hvor den enkelte er i sin utviklingsprosess og av hvilken måte det fungerer for den enkelte å jobbe med seg selv på. Er du usikker på om en gruppe kan være noe for deg, er du velkommen til å snakke med oss om det.

Vi har valgt å satse på samtalegrupper fordi deltakelse i en slik gruppe gir noe kvalitativt annet enn profesjonell behandling - møte med likestilte. Organisasjonen satte i gang den første gruppa i april 1988, og har siden startet over 150 grupper.

Gruppens struktur

Gruppene har inntil 8 deltakere og møtes en gang i uka eller annen hver uke avhengig av hvilket lokallag som drifter tilbudet. Møtene holdes i lokalene til lokallagene, og følger en fast struktur. Hver gruppe har en veileder som ivaretar rammene for gruppen. Det er fokus på selvhjelp og egenutvikling i våre grupper.

Har du spørsmål eller er du interessert i å være med i en av våre samtalegrupper? Ta kontakt med oss på post@spisfo.no

Har du ikke et lokallag i nærheten, og kunne tenke deg å starte en samtalegruppe i ditt nærmiljø? Ta kontakt med Elin Olsen på elin@spisfo.no

Samtalegrupper

Oslo: Fullt

Oslo - flerkulturell samtalegruppe: Oppstart 23.oktober kl 18.00. Sted: Dronningens gate 25

Lillehammer: Oppstart onsdag 9.oktober kl 18.00. Sted: Villa Utsikten

Spydeberg: Oppstart 23.oktober kl 18.00. Sted: Løvestad aktivitetshus, Nordbystubben 15A, 1820 Spydeberg

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Vi finnes flere steder i landet

Finn ditt lokallag

Design: Tenk Kommunikasjon / Utviklet av: Imaker as