top of page

Ozempic og spiseforstyrrelser - noen presiseringer

I løpet av påsken har vi fått mange tilbakemeldinger på vår uttalelse om spiseforstyrrelser og Ozempic Ozempic og Spiseforstyrrelser: En Skremmende uvikling (spisfo.no). Mange kjenner seg igjen, og setter pris på at vi løfter noen av utfordringene vi ser går igjen. Videre fikk vi noen tilbakemeldinger som gjør at vi ønsker å presisere:


- SPISFO anerkjenner den positive effekten av Ozempic, Wegovy og lignende medikamenter for personer med overspising og overvekt/fedme, når det brukes ansvarlig og under tett oppfølging av en fastlege.

- Bekymringen vår ligger i rapporterte brukererfaringer som tyder på misbruk eller feilbruk av disse medikamentene, noe som kan trigge eller vedlikeholde spiseforstyrrelser eller erstatte nødvendig behandling.

-Salg av medikamentet på svartebørsen, slik at det tas uten vurdering og oppfølging av helsepersonell.

- Det understrekes at pasienter som får god hjelp av medikamentet på resept og tett oppfølging av fastlege, bør følge sin individuelle behandlingsplan som er lagt i samråd med sin fastlege.

-Når det er snakk om spiseforstyrrelser og Ozempic o.l. bør den medikamentelle behandlingen kun være en del av en helhetlig behandlingsplan.

- SPISFO fremmer en psykosomatisk tilnærming til behandling av overspisingslidelse, hvor medikamenter kan være en del av en større, integrert behandlingsstrategi som også omfatter psykologisk og ernæringsmessig støtte.

0 comments

Recent Posts

See All

Ledig stilling som rådgiver i Oslo

Spiseforstyrrelsesforeningen søker en ny medarbeider i 60% stilling til vårt hovedkontor i Oslo. Spiseforstyrrelsesforeningen er en landsdekkende medlemsorganisasjon som tilbyr støtte-, råd- og veiled

INNAFOR UTSIDA - Episode 13 "Barn som pårørende"

I dagens episode snakker Tone og gjest Tale Sofie om hvordan det er å være barn av noen som lider av en spiseforstyrrelse. Da Tale Sofie var 8 år ble moren hennes innlagt med alvorlig anoreksi. I denn

Comments


bottom of page