top of page

8. desember


I luke 8 finner vi Jan-Ole Hesselberg!

Jan-Ole er psykologspesialist og ledende fagsjef i ExtraStiftelsen. Han er kunnskaps- og formidlingsentusiast og har vært å se i flere TV-programmer, som blant annet Folkeopplysningen på NRK og Typisk deg med Petter Schjerven på TVNorge.

Sammen med kompisene og kollegaene Tommy Mangerud og Jonas Vaag lager han podkasten Psykologlunsj. I episodene, som kommer svært sporadisk og litt når det måtte passe seg for de tre travle psykologene, snakker de om det som opptar dem innenfor psykologien.

I tillegg har Jan-Ole gjestet flere andre podkaster, blant annet Dialogisk med Dag Sørås og Gunnar Tjomlid, og bruker mye av sin tid på å drive folkeopplysning ved å spre kunnskap vitenskapens og psykologiens finurlige verden.

Her er Jan-Oles svar på de tre magiske julespørsmålene våre:


Hva er ditt julebudskap? Ikke undervurder rollen tilfeldigheter spiller i livet ditt. Vi er spektakulært dårlige til å ta dem med i betraktningen når vi skal forklare hvorfor vi har havnet der vi er. I min jobb har jeg sett hvor urettferdig tilfeldighetene rammer. Stedet du er født spiller er avgjørende både for din helse, utdanning og økonomi. Et tilsynelatende uskyldig fall på sykkel eller en genmutasjon kan føre til livslangt hjelpebehov. Selvfølgelig skal vi alle bidra til å lage et samfunn der effekten av uflaks er minst mulig.

Hva er din favoritt juletradisjon? Jeg har ingen foretrukne TV-program, ingen kakeønsker og heller ingen must-have julemiddag. For meg handler julen om familie og venner. Døtrene min skal få møte kusinene sine. Det varmer mitt hjerte.

Hvem vil du sende en julehilsen til? Donald Trump

PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? Hvis du melder deg inn innen 24. desember får du et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til deg selv eller noen du er glad i her.

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på når dagens kalenderluke er publisert her på bloggen!

0 comments

Recent Posts

See All

Ledig stilling som rådgiver i Bodø

Spiseforstyrrelsesforeningen søker nå etter en ny medarbeider i Bodø. Arbeidsoppgaver Rådgivningstjenester: ●      Individuell rådgivning til brukere og pårørende ●      Igangsetting og oppfølging av

Vi holder åpent hele sommeren!

Vår nasjonale chat- og telefontjeneste har åpent alle ukedager mellom 09.00 og 16.00. Det vil også være muligheter for rådgivningssamtaler ved alle våre lokale avdelinger. Finnes det ikke et kontor i

Comments


bottom of page