top of page

7. desember


Med snødekte gater utenfor kontorvinduene våre i Droningens gate ringer vi helgen inn ved å åpne dagens luke, hvor vi denne gangen møter Carina Elisabeth Carlsen.

Carina, eller Fet, men fattet som mange kjenner henne som, er vernepleier, kroppspositivist og burlesqueartist. Det er få som har større engasjement og flere baller i lufta enn Carina, hun jobber hardt og engasjerer seg i mange viktige og dagsaktuelle saker og temaer.

Som hun selv pleier å si “vi lever i et samfunn hvor det bli sett på som verre å være tjukk enn å være feit”, og det ønsker Carina å gjøre noe med. Gjennom aktivisme i mange ulike former bidrar hun til at mer mangfold og større forståelse for kropp, seksualitet og psykisk helse.

Sommeren 2016 satte hun i gang prosjektet 365 kroppsmyter hvor hun hver dag i et helt år la ut innlegg på Instagram som brøt ned ulike myter knyttet til kropp.

I tillegg laget hun, samme sommer, i samarbeid med SPISFO kampanjen #BeyondBody, hvor vi ønsket å fokusere på at alle er mer enn kroppen sin og at alle mennesker har kvaliteter som gjør dem unike og verdifulle.

Carina er også en aktiv del av SPISFO, hun bidrar blant annet med tekster til medlemsbladet, som foredragsholder og har i to år vært med å arrangere avslutningsfesten for temauka vår.

Vi setter stor pris på Carina og den jobben hun gjør, både for oss i SPISFO og ellers.

Her er Carinas julesvar:


Hva er ditt julebudskap? Til jul ønsker jeg meg at helsepersonell får mer kunnskap om spiseforstyrrelse, kroppsbilde og HUS (Helse uansett størrelse). Tenk så mange som ikke får hjelp, fordi det mangler helt grunnleggende kunnskap om disse tingene!

Hva er din favoritt juletradisjon? Jeg kommer fra en juleglad familie, så hos oss MÅ vi se “Tre nøtter til Askepott”, og “Hjelp det er juleferie”. Vi setter ut grøt til nissen lille julaften, har julestrømpe og drøyer så lenge som mulig med pakkene for å holde på jula litt øengre.

Hvem vil du sende en julehilsen til?  Jeg vil sende en hilsen til alle som gruer seg til jul. Det er forferdelig å få disse forventingene rundt en høytid som i stor grad handler om å spise, presset nedover ørene.

PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? Hvis du melder deg inn innen 24. desember får du et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til deg selv eller noen du er glad i her.

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på når dagens kalenderluke er publisert her på bloggen!

0 comments

コメント


bottom of page