top of page

6. desember


Hilde Johanne Karlsen kopi.png

Spiseforstyrrelsesforeningen har siden oppstart for over tretti år siden vært avhengig av frivilliges tid og innsats, den jobben de frivillige gjør og det engasjementet de utviser er helt uvurdelig for oss. Derfor ønsker vi å rette en stor takk til Hilde og alle de andre frivillige i SPISFO – dere gjør en forskjell!

Hilde er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo, med doktorgrad i profesjonsvitenskap og jobber til vanlig innen statistikk og analyse. Alle som kjenner Hilde vet at hun har mange baller i luften, så på fritiden jobber hun som frilansjournalist, er frivillig i SPISFO, og er involvert i det feministiske tidsskriftet Fett.

I SPISFO er hun en viktig og verdsatt ressurs. Hun er engasjert, kreativ og alltid oppdatert på den nyeste forskningen på spiseforstyrrelsesfeltet. Som del av medlemsblads-redaksjonen vår kommer hun med kloke innspill og skriver hun interessante, spennende og gode tekster.

Engasjementet, nysgjerrigheten og ønske om å bidra nærmest stråler ut av henne, og hun har i den forbindelse laget en nettside som har fått navnet “Hilde learns to play”

Selv skriver hun følgende om nettsiden:

Nettsiden(…) har jeg designet selv, i ønske om å lære noe nytt, samtidig som jeg formidler kunnskap om spiseforstyrrelser, både egen erfaring og forskningskunnskap.

Navnet “Hilde learns to play”, springer ut av tanken om at tilfriskning krever en kreativ tilnærming til livet. Tidligere i livet mitt har jeg vært blodseriøs i så å si alt jeg har foretatt meg. Det har tidvis tatt meg langt, men det tok også nesten livet av meg. Frykten for å feile og å ikke bli likt, var alt for stor.

Vi er glade for å ha Hilde med på laget og her kan du lese svarene hennes på julespørsmålene våre:

Hva er ditt julebudskap? Mitt julebudskap er lekenhet og fellesskap. Livet med en spiseforstyrrelse blir fort veldig seriøst, særlig i jula, hvor mat kan bli en krig. Men jula skal jo helst være litt koselig. Så ved å søke gode fellesskap, snakke med noen som forstår, og nærme seg det vonde (og gode!) med en litt leken, forskende de holdning, kan det skumle bli litt mindre skummelt. Jeg bruker ofte si til meg selv: “Okay, dette er skummelt og jeg har egentlig ikke lyst, men la meg bare se hva som skjer hvis jeg gjør det, denne ene gsngen.” Da føles det litt som om jeg forsker på meg selv, og det kjennes mindre skummelt og alvorlig enn å presse meg til å gjøre det. Dette er faktisk noe jeg er så opptatt av, at jeg har laget en nettside der jeg skriver om tilfriskning og forskning på spiseforstyrrelser. Nettsiden heter (selvfølgelig) Hilde Learns to Play. Hva ellers, liksom.

Hva er din favoritt juletradisjon? Jeg MÅ ha juleverksted med gode venner (både gamle og nye venner), med julemusikk, stearinlys og røkelse, og så produksjon av julekort, smykker, julekuler eller hva man må måte ønske! Og ikke minst: Pepperkakepynting og gløgg!

Hvem vil du sende en julehilsen til? Jeg vil sende en stor julehilsen til Heidi og Ingvild, på CFT-teamet på Modum Bad. (Ingvild har nå migrert til forskningen, men hun var på CFT før). Dere vet hvem dere er! Tusen takk for at dere hjalp meg. Jeg tenker ofte på dere, og på den uvurderlige innsatsen dere gjør.

Vi har mange spennende muligheter for deg som ønsker å bidra hos oss! Kunne du tenke deg å være frivillig? Ta kontakt med oss på post@spisfo.no

Fikk du med deg at det var Peder Kjøs som gjemte seg bak gårsdagens luke?

PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? Hvis du melder deg inn innen 24. desember får du et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til deg selv eller noen du er glad i her.

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på når dagens kalenderluke er publisert her på bloggen!

0 comments

Recent Posts

See All

Spiseforstyrrelsesforeningen søker en ny medarbeider i Innlandet. Spiseforstyrrelsesforeningen er en landsdekkende medlemsorganisasjon som tilbyr støtte-, råd- og veiledning til de som sliter med sp

bottom of page