top of page

24. desember


God jul, alle kjære, fine medlemmer, frivillige, samarbeidspartnere, bidragsytere, følgere på sosiale medier, blogglesere og alle andre. Vi åpner den siste luken i julekalenderen vår og ønsker vi velkommen til julekalenderens initiativtaker og skaper, nemlig SPISFOs markedsansvarlig Anette Wingerei Stulen.

Anette er utdannet journalist og har hovedansvaret for SPISFOs aktivitet på sosiale medier. Anette er organisasjonens ansikt utad og er ofte i kontakt med mediene for å uttale seg om spiseforstyrrelser. Nylig snakket hun om pakkeforløp for barn og unge med spiseforstyrrelser i Sykepleien.

Det er også Anette som arrangerer og bidrar i temakveldene og temauka vår, i tillegg til å være redaktør i medlemsbladet vårt, som alle medlemmer får tilsendt fire ganger i året. Anette er et fantastisk driftig tilskudd i team SPISFO!

Anette setter utrolig stor pris på julepynt og det å ha sitt egne juletre hjemme. Endelig har julegleden og julestemningen kommet. Hjemme under juletreet sitter en sjarmerende liten hund som lyder navnet Freia (oppkalt etter favorittsjokoladen, Freia melkesjokolade). Anette er et kreativt og skrivende menneske, og skriver dikt og små tekster på Instagramkontoen Instapoesi.

Siste helgen i januar (lørdag 26. og søndag 27. januar) holder Anette skrivekurs i våre lokaler i Dronningens gate 25 i Oslo. Mer info om kurset og påmelding vil bli lagt ut i starten av januar – følg med på Facebook- og hjemmesiden vår.

Takk for en kjempefin julekalender, Anette!

Hva er ditt julebudskap? Snakk om det! Det er lov å be om hjelp. Hvis du ikke helt vet hva du skal si – si det! Du trenger ikke ha funnet ut av alt på forhånd, finn noen du stoler på og prøv å finn ut av det sammen. Vær så åpen og ærlig du orker og klarer, det er ingen som kan lese tankene dine!

Tenk gjennom hvem du vil åpne deg for – velg noen du stoler på at kan ta deg i mot på en god måte. Åpenhet handler ikke om dele alt med alle hele tiden.

Åpenhet er å snakke om skammen, om det som er vondt og vanskelig, om livets opp- og nedturer, med en du stoler på eller ti eller hundre, i terapirommet, med en god venn, over en støttetelefon eller i det offentlige rom.

Ikke mat skammen, den nærer seg på stillhet!

Hva er din favoritt juletradisjon? I godt over 20 år nå har morfar og mormor vært hjemme hos oss en av dagene rett før jul og hengt en pose med to små juletrær, et til meg og et til lillebror, på døra vår. I tillegg til juletrærne er posen full av julegodt og klementiner. Jeg husker den kriblende følelsen av glede hver år da jeg kom hjem fra skolen og så posen henge på døra. Tradisjonen har fortsatt selv etter at både lillebror og jeg har flyttet ut fra barndomshjemmet.

Hvem vil du sende en julehilsen til? Jeg vil sende en varm julehilsen og en god juleklem til alle som har tatt seg tid til å bidra til julekalenderen vår i år – tusen, tusen takk for varme, kloke, fine svar på julespørsmålene våre. Takk for at dere deler av dere selv deres kunnskap, kompetanse og erfaring, og ikke minst takk for at dere har gjort jobben med å lage julekalender til en sann glede, jeg har satt stor pris på å lese alle svarene deres, og det håper jeg alle som har lest her inne på bloggen også har gjort.

PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? I dag er siste mulighet til å melde seg inn og få med et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til deg selv eller noen du er glad i her.

I forbindelse med jul og nyttår er telefonen stengt fra kl. 12.00 fredag 21. desember til og med torsdag 3. januar! Første ordinære åpningsdag etter ferien er fredag 4. januar.

Trenger du noen å snakke med i julen og romjulen kan du ta kontakt med:

Mental Helses Hjelpetelefon på tlf 116 123 – Hjelpetelefonen er døgnåpen hver dag hele året og det er gratis å ringe.

Kirkens SOS/SOS-telefonen på tlf 22 40 00 40 – Krisetelefonen er døgnåpen hver dag hele året og det er gratis å ringe.

Du kan også ta kontakt med legevakten på tlf 116 117 – hvis det står om liv og helse ring 113.

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på hva som skjer i SPISFO!

0 comments

Recent Posts

See All

Ledig stilling som rådgiver i Bodø

Spiseforstyrrelsesforeningen søker nå etter en ny medarbeider i Bodø. Arbeidsoppgaver Rådgivningstjenester: ●      Individuell rådgivning til brukere og pårørende ●      Igangsetting og oppfølging av

Vi holder åpent hele sommeren!

Vår nasjonale chat- og telefontjeneste har åpent alle ukedager mellom 09.00 og 16.00. Det vil også være muligheter for rådgivningssamtaler ved alle våre lokale avdelinger. Finnes det ikke et kontor i

Comments


bottom of page