top of page

19. desember


Julen nærmer seg, men vi har fremdeles noen fine folk med kloke ord på lur bak lukene våre, og når vi åpner dagens luke er det Kari Løvendahl Mogstad vi finner.

Kari jobber som fastlege i Trondheim. Hun er samfunnsengasjert og opptatt av barn og unges helse, oppvekst- og levekår.

I tillegg til jobben som fastlege er hun en aktiv og erfaren foredragsholder, med god trening i å holde foredrag for barn og unge, foreldre og ulike fagfolk. Hun bruker sin stemme, kompetanse og sitt engasjement til å formidle viktige, samfunnsaktuelle temaer.

Hennes engasjement strekker seg langt og hun bidrar med kunnskap og kompetanse på flere ulike områder, blant annet som idrettslege og lektor ved NTNU.

Sommeren 2017 ga hun ut sin første bok, “Kroppsklemma”. Boken tar for seg det økende kropps- og utseendefikserte samfunnet vi lever i. Hva kommer det av, og hvor kommer det fra? Hun er opptatt av bevisstgjøring, og mener det er viktig at alt fra foreldre til fagfolk evner å se på vårt stadige økende perfeksjonsjag som et samfunnsproblem, like mye som et problem for den enkelte ungdom og enkeltmenneske.

Kari bruker også sin lange erfaring som lege og mor til å gi råd til foreldre og andre som jobber med barn og unge om hvordan man kan være en god rollemodell, hjelpe dem til et godt liv og til å stå imot presset.

Her er Karis svar på julespørsmålene:

Hva er ditt julebudskap? Vær snill, både med deg selv og andre! Jeg liker så godt en setning jeg har lest, og velger å ha det som mitt budskap;” Be kind always, for everyone you meet is fighting a battle you know nothing about”

Hva er din favoritt juletradisjon? Jeg er veldig tradisjonsbundet! Og jeg har med meg mange tradisjoner fra mine egne foreldre, og har samtidig laget nye som jeg er opptatt av å videreføre til barna mine. Jeg MÅ lage hjemmelaget marsipan, og også spise lutefisk på lille julaften, og ribbe på julaften. Og ikke minst, så Må jeg være i Nidarosdomen på juleaftensgudstjeneste, der mine egne sønner har sunget og fortsatt synger i Nidarosdomens Guttekor. Når de har sunget sisteverset på Deilig er jorden, da er det jul! Og så er det en viktig tradisjon for oss å ta det veldig med ro i julen, slappe av sammen, og gjøre ting som vi ikke har så mye tid til gjennom travle hverdager.

Hvem vil du sende en julehilsen til? Da har jeg faktisk lyst til være så personlig at jeg velger å sende julehilsen til mine tre eldste barn, Mari, Sivert og Fredrik, som alle blir langt vekk på den andre siden av jorden denne julen! Jeg kommer til å savne dem veldig, men vet at de helt sikkert får det fint.

PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? Hvis du melder deg inn innen 24. desember får du et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til deg selv eller noen du er glad i her.

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på når dagens kalenderluke er publisert her på bloggen!

0 comments

Recent Posts

See All

Ledig stilling som rådgiver i Oslo

Spiseforstyrrelsesforeningen søker en ny medarbeider i 60% stilling til vårt hovedkontor i Oslo. Spiseforstyrrelsesforeningen er en landsdekkende medlemsorganisasjon som tilbyr støtte-, råd- og veiled

INNAFOR UTSIDA - Episode 13 "Barn som pårørende"

I dagens episode snakker Tone og gjest Tale Sofie om hvordan det er å være barn av noen som lider av en spiseforstyrrelse. Da Tale Sofie var 8 år ble moren hennes innlagt med alvorlig anoreksi. I denn

Comments


bottom of page