top of page

15. desember


I dagens kalenderluke kan vi varme oss på varme, kloke julesvar fra Helle Janecke Elvebredd.

Helle er teamkoordinator/Ass enhetsleder, ved almenpsykiatrisk poliklinikk, voksenpsykiatrisk avdeling Vinderen, Diakonhjemmet sykehus. Hun er klinisk spesialist i psykiatris sykepleie og gruppeanalytiker og leder for Norsk gruppepsykoterapeutisk forening.

Tidligere i år satt Helle i panelet da vi arrangerte panelsamtalen “Ikke syk nok?”, hvor vi snakket om behandling av spiseforstyrrelser, at det er lange ventetider og at mange ikke får den hjelpen de trenger.

Vi satt stor pris på Helles bidrag inn i samtalen og er også takknemlige for den jobben som gjøres i forbindelse med behandling av spiseforstyrrelser på Vindern DPS. De er en av få DPS med spesialkompetanse på spiseforstyrrelser og tilbyr blant annet Mentaliseringsbasert kombinasjonsbehandling for personer med spiseforstyrrelser.

Her er Helles svar på julespørsmålene:

Hva er ditt julebudskap? Min utfordring er å lytte til «De stille stemmene» og vite at « pausene er like viktige som notene». Vilje til raushet, dialog og å se etter «det beste i den andre», uten å miste seg selv.

I et samfunn der jeg opplever at debatten lett blir polarisert, er det viktig å «orke» å lytte til andre synspunkt. Å ta i bruk alle sanser for å lytte til hva den andre formidler med hele seg. For å evne dette ønsker jeg alle påfyll av gode dager med lys og menneskelig varme,- og som Søren Kirkegaard skriver; at ekte hjelpekunst er betinget av å våge å være sårbar selv.

Hva er din favoritt juletradisjon? Jeg er glad i adventstiden, forsøker å finne ro og stresser mindre med årene. Jeg er heldig og har stort sett gode minner om julen, ikke alle har det.

I denne høytiden tenker jeg ekstra mye på mennesker jeg savner og har omtanke for de som har det vondt i denne tiden.

Min favoritt dag er nok «lille julaften». Å pynte juletreet lille julaften, lytte til «Silent night» med Mahalia Jackson og sette meg ned i et julepyntet, forholdvis rent hus med forventninger om dager med familie og venner.

Hvem vil du sende en julehilsen til? Alle som arbeider, samarbeider og som føler seg knyttet til Spiseforstyrrelsesforeningen.

Alle som har det fint, og til de som strever.

PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? Hvis du melder deg inn innen 24. desember får du et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til deg selv eller noen du er glad i her.

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på når dagens kalenderluke er publisert her på bloggen!


0 comments

Comments


bottom of page