top of page

14. desember


Bak dagens kalenderluke titter Vilde Bratland Hansen frem.

Vilde er forfatter, journalist i Aftenposten, foredragsholder og statsvitenskapsstudent på Blindern. I tillegg har hun en blogg hvor hun skriver om de tingene som folk tenker på, men som de ikke våger å snakke om. 

I april 2017 ga hun ut boken “13 – 21”. Romanen er basert på Vildes egen tid som elitehåndballspiller og som juniorspiller på landslaget. Boken handler om å være ung på søken etter identitet i et samfunn hvor det stilles krav til at du skal vite hvem du er og hva du vil med livet ditt.

I etterkant av bokutgivelsen har hun også holdt foredrag om boken for blant annet håndballforbundet og for oss i SPISFO.

For tiden er hun i gang med sitt andre bokprosjekt, som har fått navnet “Pappas hemmelighet”. I boken skal hun formidle farens historie og hvordan hans traumer har påvirket familien.

Vilde bruker sitt engasjement, formidlingsevne og sine plattformer til å fremme og skrive om viktige saker. Vi i SPISFO takker for hennes åpenhet om vanskelige og tabubelagte temaer.

Her er Vildes svar på julespørsmålene våre:

Hva er ditt julebudskap? Mitt julebudskap er at ingen skal føle seg alene i julen. Det gjelder for så vidt også resten av året. Jeg brenner for at vi må bli flinkere til å se hverandre i øya, snakke sammen og ta hånd om de som har det vanskelig. For å klare det tror jeg på full åpenhet, ærlighet og en vilje til å ta tak i det som er ubehagelig. Hvis du synes all maten i jula er trøblete, si det til noen. Hvis du ser at noen plutselig slutter å dukke opp på sosiale sammenkomster, spør vedkommende hvordan han eller hun har det. I julen mener jeg i tillegg at vi har en plikt til å invitere de som vi vet at sitter mye alene.

Hva er din favoritt juletradisjon? Min favorittdag i julen er 2. juledag. Etter diverse familiemiddager er gjennomført på ettermiddagen, samles jentegjengen for et skikkelig “jentevors” før vi drar ut på byen. Etter videregående er julen blitt den eneste gangen i løpet av året der alle er samlet. Derfor er det så fint å se og snakke med alle, og generelt føle på at vi fortsatt er en gjeng selv om vi ikke ser hverandre så mye i hverdagen. Og ikke minst er det gøy å kombinere det med en skikkelig fest 🙂

Hvem vil du sende en julehilsen til? Jeg vil sende en julehilsen til bestemor fordi hun i alle år har overpyntet til jul. Hjemme hos henne kryr det av nisser, engler og jule-ting så fort vi teller desember. Hennes jule-engasjement har utvilsomt bidratt til at jeg fortsatt får sommerfugler i magen når det nærmer seg jul.

PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? Hvis du melder deg inn innen 24. desember får du et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til deg selv eller noen du er glad i her.

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på når dagens kalenderluke er publisert her på bloggen!

0 comments

Comments


bottom of page