top of page

12. desember

Kopi av Line Lie 2

Foto: Eivind Mo Adreassen


Det er 12. desember og halvveis til jul, og i når vi åpner kalenderluka i dag er det psykiater og forfatter, Anne Kristine Bergem som dukker opp!

Mange kjenner henne kanskje som tidligere huspsykiater i podkasten Pia og psyken hvor hun klokt og varmt svarte på spørsmål og snakket om livets gleder og sorger sammen med programleder Pia Pedersen(som dere kan finne bak luke 1 i julekalenderen vår).

Anne Kristine er lege, spesialist i voksenpsykiatri, gruppeterapeut og har en mastergrad i kommunikasjon og ledelse. Hun er opptatt av livet, av barn og unges oppvekstvilkår, psykisk helse og hvordan vi snakker med hverandre.

Som fagperson og medmenneske er hun engasjert og har med seg både hodet og hjertet i alt hun gjør, tidligere i år ga hun ut boka “Når barn er pårørende”, som hun selv beskriver som et hjerteprosjekt.

I tillegg er hun involvert og medvirkende i en rekke publikasjoner, produksjoner, arrangementer og informasjon- og kunnskapskampanjer.

Vi har intervjuet Anne Kristine, om boka og om hennes engasjement rundt temaet barn som pårørende, til årets siste nummer av medlemsbladet vår som sendes ut til alle våre medlemmer i disse dager.

Hun mener at hun vi med stor frimodighet kan bry oss litt mer om hverandre.

– Det er ikke farlig å bry seg, og kanskje kan boka og alle de viktige historiene som er med i den gjøre at folk kan bli litt modigere til å bry seg om menneskene rundt seg. Det er ingen av de jeg har snakket med, verken i forbindelse med denne boka, tidligere bøker, eller i mitt arbeid, som har sagt at de syns at voksne brydde seg for mye da de var barn, forteller hun.

Les Anne Kristines fine julesvar her:

Hva er ditt julebudskap?

Hvis du ikke er så glad i julen, er det faktisk helt greit. Den går over.


Liker du julen, så kos deg! Men vær et ålreit medmenneske hver dag.

Hva er din favoritt juletradisjon? Da jeg var liten, stod det alltid en liten kurv ved siden av sengen min når jeg våknet julaftens morgen. Oppi der var det kanskje en klementin, litt marsipan og noen non stop. Det var ikke innholdet som var viktig, men at kurven var der, og at den var kommet inn i all hemmelighet. Jeg ar videreført tradisjonen med mine egne barn, og selv om de av og til er våkne lenger enn meg om kvelden, er det en tradisjon å late som man sover når kurven settes på plass.

Hvem vil du sende en julehilsen til? Jeg vil sende en julehilsen til alle som arbeider på julaften, enten det er i en frivillig organisasjon eller på jobben. Jeg har selv tilbrakt mange julaftener på jobb eller på «Jul for andre», og det er noe eget med å få gjøre i stand jul for andre mennesker på den måten.


PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? Hvis du melder deg inn innen 24. desember får du et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til noen du er glad i her!

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på når dagens kalenderluke er publisert her på bloggen!

0 comments

Comments


bottom of page