top of page

11. desember


I dagens luke er vi så heldige å få møte SPISFOs styreleder Svein Øverland!

Svein er psykologspesialist og jobber til vanlig som seksjonssjef ved avdeling Brøset, St. Olavs Hospital og er rådgiver i Forvaringsavdelingen i Trondheim fengsel. I tillegg og har en deltids privatpraksis og eier et IT-selskap (Superego as).

Som praktiserende psykolog har han lang erfaring med å behandle særlig ungdom med spiseforstyrrelser og selvskading, og oppgir at han har en tilsvarende stor respekt for den gruppa og deres pårørende og venner.

Han ga i 2006 ut boka Selvskading: en praktisk tilnærming, og i 2012 Stalking: forståelse, risiko og håndtering, og har skrevet kapitler i flere andre bøker både før og siden. Han har også skrevet flere populærpsykologiske essays i ulike tidsskrift, er fast kronikkør i Tidsskrift for Norsk Psykologforening og er redaktør i tidsskriftet Sexologi.

Jeg håper å bruke min interesse for og erfaring fra dette, samt erfaring fra styrearbeid og ledelse, i min rolle i SPISFO.

Hva er ditt julebudskap? At jula, som ellers, handler om de små ting. Ting som ikke koster mye eller noenting, ting vi lett tror er for enkelt/banalt å gjøre for eller si til de rundt oss, – men som likevel betyr mye for andre.

Hva er din favoritt juletradisjon? Å lage og holde en julequiz for familie og venner. Der er det særlig mange spørsmål om julefilmer og det krever at man ser alt fra “the Holiday” til “Grinchen” om igjen for å forberede seg.

Hvem vil du sende en julehilsen til? Jeg vil sende en julehilsen til alle som er tålmodig med meg og som jeg glemmer å takke for det.

PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? Hvis du melder deg inn innen 24. desember får du et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til deg selv eller noen du er glad i her.

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på når dagens kalenderluke er publisert her på bloggen!

0 comments

Recent Posts

See All

Ledig stilling som rådgiver i Oslo

Spiseforstyrrelsesforeningen søker en ny medarbeider i 60% stilling til vårt hovedkontor i Oslo. Spiseforstyrrelsesforeningen er en landsdekkende medlemsorganisasjon som tilbyr støtte-, råd- og veiled

INNAFOR UTSIDA - Episode 13 "Barn som pårørende"

I dagens episode snakker Tone og gjest Tale Sofie om hvordan det er å være barn av noen som lider av en spiseforstyrrelse. Da Tale Sofie var 8 år ble moren hennes innlagt med alvorlig anoreksi. I denn

Comments


bottom of page