top of page

1. desember


I første luke i julekalenderen vår møter vi Pia Pedersen. Pia har mange års erfaring både som skrivende journalist, som radio- og TV- journalist og nyhetsanker. Hun har også vært produksjonsleder og produsent innen reklamefilm og oppdragsfilm. Det er Pia og hennes brennende engasjement som er drivkraften bak podkastserien Pia og psyken.

Under mottoet “Snakk om det” har podcasten Pia og psyken blitt en viktig og betydningsfull arena for bryting av tabuer. Pia byr på seg selv og skaper med sin trygghet, åpenhet og nysgjerrighet rom og mulighet for andre til å nettopp snakke om det. Huspsykiater Finn eller huspsykolog KariAnne tar varmt og klokt i mot historiene som fortelles og spørsmålene som stilles.

Da vi tidligere i år arrangerte temauke med overskriften “Perspektiver på psyken” inviterte vi til liveinnspilling med Pia og Psyken på Litteraturhuset i Oslo. Peder Kjøs var gjest og, og sammen med ham snakket Pia og Finn Skårderud om åpenheten og hvor viktig den er, men også hvor nennsomt den bør benyttes. De nærmet seg og rørte ved angsten, ensomheten, og så nærmere på dagens diagnosesystem og hvorvidt det tjener de menneskene det skal hjelpe. Episoden kan du høre her: Episode 109. Peder Kjøs – LIVE fra Litteraturhuset.

Her er Pias svar på julespørsmålene våre:

Hva er ditt julebudskap? Om julen blir langt fra perfekt, kan det allikevel finnes godhet der. (Inspirert av John Steinbeck: And now that you don’t have to be perfect, you can be good.)

Hva er din favoritt juletradisjon? Må høre «O Helga Natt» med Jussi Björling.

Hvem vil du sende en julehilsen til? Til du som er ensom eller føler deg ensom: Du er ikke alene; jeg er i samme båt. Eventuelt krybbe.Har du fått med deg gårsdagens innlegg som forteller litt om bakgrunnen for julekalenderen? Les det her!


PS! Har du fått med deg medlemskampanjen vår? Hvis du melder deg inn innen 24. desember får du et av de fine SPISFO-smykkene våre inkludert i medlemsprisen! Les mer om medlemskampanjen og hvordan du kan kjøpe SPISFO-smykkene i julegave til noen du er glad i her!

Følg oss på Instagram og Facebook hvis du vil ha oppdateringer på når dagens kalenderluke er publisert her på bloggen!

0 comments

Recent Posts

See All

Ledig stilling som rådgiver i Oslo

Spiseforstyrrelsesforeningen søker en ny medarbeider i 60% stilling til vårt hovedkontor i Oslo. Spiseforstyrrelsesforeningen er en landsdekkende medlemsorganisasjon som tilbyr støtte-, råd- og veiled

INNAFOR UTSIDA - Episode 13 "Barn som pårørende"

I dagens episode snakker Tone og gjest Tale Sofie om hvordan det er å være barn av noen som lider av en spiseforstyrrelse. Da Tale Sofie var 8 år ble moren hennes innlagt med alvorlig anoreksi. I denn

Comments


bottom of page