top of page

Yoga som verktøy i en tilfriskningsprosess - kontakten med det som finnes på innsiden av oss


Vi har på innsiden av oss det som trengs for å møte det som kommer og for å tåle livet vårt. Det er på innsiden av oss ressursene og gullet vårt ligger. Det er dit vi trenger å søke for å kunne være der for oss selv og gå ved siden av oss selv i prosessen. Der finner vi svarene og der finner vi selvmedfølelse, egenomsorg og egenkjærlighet. Tre livsnødvendigheter når det kommer til endring og det å få det bedre i og med oss selv, og for å kunne gå fra det å overleve til å leve livet fullt og helt.


Men hvordan blir innsiden og alt gullet som finnes der tilgjengelig for oss? Det er jo alltid der. Alle har det, men det handler om at vi aktivt med bevisstheten vår må søke dit og få en kontakt. Dette hjelper yogapraksisen oss med. Det blir rom for ro, stillhet og hvile, noe som er helt nødvendig for å kunne kjenne på det som er der inne og forstå hvordan vi kan bruke det.  I samfunnet vi lever i og er en del av, blir det indre livet vårt sakte, men sikkert erstattet med det ytre, det som ligger utenfor oss, det vi har lite eller ingen kontroll på. Det ubevisste tar over, vi går på autopilot og gradvis opplever vi å miste styringen over eget liv, hvem vi er og hva vi egentlig vil. Dette skjer uten at vi egentlig skjønner det en gang. Vi bare flyter med de sterke kreftene og mister mer og mer kontroll. Her trenger vi et verktøy å møte disse kreftene med. Yogapraksis blir dette verktøyet og vil erstatte negative strategier som f. eks mat som regulering, som vi tyr til for å gjenvinne denne kontrollen vi opplever å miste.


Ved å praktisere yoga er det kontakten med oss selv som blir det viktige. Vi søker innover, vi blir venn med kroppen og vi øver oss på å kjenne, lytte, omfavne, tåle, akseptere og være der for oss selv i alt vi er på godt og vondt. Vi øver oss på å møte og stå i motstand, ikke unngå den. Dette åpner opp for endring, utvikling og vekst.

 

Yoga er en praksis som tilbyr en rekke fordeler for både kropp og sinn. Ved å delta i regelmessig yogatimer kan man oppleve økt fleksibilitet og styrke, bedret kroppsholdning og balanse, samt redusert stress og angst. Yoga bidrar også til å forbedre konsentrasjon og fokus, fremme avslapning og indre ro, og støtte generell velvære og harmoni i livet. Med en kombinasjon av fysiske øvelser, pusteteknikker og meditasjon, tilbyr yoga en helhetlig tilnærming til helse og velvære som kan nytes av mennesker i alle aldre og fitnessnivåer.

 

 


0 comments

Recent Posts

See All

Ledig stilling som rådgiver i Tønsberg

Vil du jobbe sammen med vår gode kollega Lise med å drifte og videreutvikle våre tilbud i Vestfold? Arbeidsoppgaver Rådgivningstjenester: ●      Individuell rådgivning til brukere og pårørende ●     

Comentarios


bottom of page