top of page

- DU ER IKKE ALENE -


Mitt navn er Mikhail Gruzdev, jeg er ingeniør, entreprenør og stolt aktivist for psykisk helse. Gjennom mine 24 år har jeg slitt med angst, kroppsbildeforstyrrelser og ensomhet. Ved å dele min historie ønsker jeg å skape mer åpenhet rundt disse temaene. For øyeblikket skriver jeg masteroppgave på indøk ved UiA, jobber deltid på et treningssenter og arbeider med bokprosjektet «Du er ikke alene».

Et prosjekt jeg startet i 2020 for å adressere viktige problemstillinger blant unge voksne og studenter i Norge. Formålet med boken er å senke terskelen for unge voksne å snakke om psykisk helse. I 2019 nådde jeg mitt bunnpunkt, som resulterte i at jeg søkte profesjonell hjelp for å bli bedre. I dag, 2 år senere, er jeg på et mye bedre sted. Jeg har gjort trening til en hobby, tilbringer tid med flotte mennesker rundt meg og har en mye sunnere psyke.


- Du er ikke alene -

Tittelen til boken kom egentlig litt naturlig. Først startet det som “La oss snakke om det”, men jeg følte at tittelen var både lang og vanskelig å forkorte - og derfor valgte jeg “DEIA”, eller «Du er ikke alene». Ikke alle, men flere av mine nærmeste venner, har et forhold til angst, depresjon og/eller kroppsbildeforstyrrelser og ved at vi snakker om slike “tabu”-temaer, gir vi hverandre plass til å uttrykke oss selv i trygge omgivelser. Det gjør at når den indre alarmen uler som verst så har jeg alltid noen å snakke med.


I boken forteller jeg hvordan angsten har hemmet meg i flere år, før jeg lærte angstmestring. Jeg benytter meg av simple mestringsteknikker som jeg formidler i boken, og som forhåpentligvis kan hjelpe leserne med å mestre sin angst også. For min del henger all tematikken i boken sammen. Jo sterkere angsten er en dag, jo verre er selvbilde og større er ensomheten. I dag er det heldigvis mange gode dager, hvor jeg nesten ikke tenker over arrene og strekkmerkene mine. Andre dager er helt annerledes, der hvor alle minste detaljer kan utløse den indre alarmen, og vi er nesten tilbake til der vi var den fatale kvelden i 2019. Mitt kanskje beste tips er følgende; Vær selektiv med menneskene i ditt liv, siden de kan bidra mye på ditt eget selvbilde og oppfatning av deg selv. Ikke fordi de forteller deg hva du vil høre, men heller fordi de er ærlige med deg når du stiller de vanskelige spørsmål.


I boken reflekterer jeg over alle valgene som førte til at jeg traff bunnen i 2019, samt alle valgene jeg siden har tatt og som har gjort meg til den mannen jeg er stolt av. Mannen som vet at det er greit å ha en dårlig dag, og som vet at de gode dagene alltid vil overskygge de dårlige. Så, via “DEIA”, gir jeg et innblikk i min oppvekst, opplevelser og definerende øyeblikk - samt en refleksjon over den stygge sannheten i dagens samfunn; psykiske lidelser, enormt press og ensomhet. Temaer som ikke bare preger meg, men en helt generasjon av unge voksne.

Som jeg også skriver i boken så relaterer jeg meg sjeldent til “influencere”, fordi deres hverdag kan virke veldig annerledes min. “Du er ikke alene” gir deg en ekte historie om en helt gjennomsnittlig student, på et helt vanlig universitet i Norge.0 comments

Recent Posts

See All

Ledig stilling som rådgiver i Bodø

Spiseforstyrrelsesforeningen søker nå etter en ny medarbeider i Bodø. Arbeidsoppgaver Rådgivningstjenester: ●      Individuell rådgivning til brukere og pårørende ●      Igangsetting og oppfølging av

Vi holder åpent hele sommeren!

Vår nasjonale chat- og telefontjeneste har åpent alle ukedager mellom 09.00 og 16.00. Det vil også være muligheter for rådgivningssamtaler ved alle våre lokale avdelinger. Finnes det ikke et kontor i

Comentários


bottom of page