Informasjons- og støttetelefon: 22 94 00 10
Gå til innholdet
Meny

Tidligere saker

Godt nyttår!

Vi er tilbake på kontoret med vanlige åpningstider fom mandag 6.januar. 

Vi er tilbake på Snapchat!

Legg oss til som SPISFO (ikke sspisfo)https://www.snapchat.com/add/spisfo 

Velkommen til vår Snapchat-verden med fantastiske Frida foran og bak kameraet!

Overspisingslidelse - eller spiser du bare for mye?

Velkommen til temakveld i Oslo 12.desember kl 18-20. Alle kjenner følelsen av å være ubehagelig mett - eller angre på at man lot seg friste av kake for andre dag på rad. Og så kommer noen og sier at dette kan være en spiseforstyrrelse? Det finnes mye klokt å si om når det kalles sykdom og når det er et normalt fenomen. Det kan også sies noe om hvem som rammes, konsekvenser av å ha overspisingslidelse og behandling av det.

Tenner og psyken - en temakveld om tannhelse i forbindelse med spiseforstyrrelser og angst

Torsdag 23.januar kl 18-20 har vi hyret inn Tiril Willumsen som er tannlege og professor i atferdsfag ved det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo, for å snakke om tannhelse i forbindelse med psykiske helse, da særlig spiseforstyrrelser og angst. 

Samtalegrupper 2020

Foreløpig tilbyr vi samtalegrupper i Oslo (oppstart 3.februar) og Lillehammer (oppstart 5.februar), følg med på nettsiden for fortløpende oppdateringer av tilbud flere steder i landet. Klikk deg inn på sak for mer informasjon.

Pårørendegrupper 2020

Oppstart i Oslo og Lillehammer er 23.januar, trykk deg inn på sak for mer detaljer. Følg med på våre nettsider for oppdateringer av tilbud flere steder fortløpende.

Vil du være med på å forebygge spiseforstyrrelser?

Det kan du ved å delta i denne studien i regi av Regional Seksjon for Spiseforstyrrelser (RASP), Oslo Universitetssykehus. Ditt bidrag betyr mye! 

SPISFOs brukerundersøkelse 2019

Spiseforstyrrelsesforeningen ønsker å høre fra deg!

Bli med i studie om styrketrening

STERK er et forskningsprosjekt som starter høsten 2019 ved Universitetet i Agder (UiA). Målet er å undersøke mulige effeketer av styrketrening hos personer med restriktiv spiseforstyrrelse. Forskningsgruppen søker deltakere over 18 år med restriktiv spiseforstyrrelse (som feks anoreksi) og som går i behandling for dette. 

Spiseforstyrrelser og ADHD

Hvordan kan vi forstå og hjelpe personer som strever med ADHD og samtidig har et anstrengt forhold til mat og kropp? ADHD foreningen i samarbeid med SPISFO og Villa Sult - Institutt for spiseforstyrrelser har fått støtte fra ExtraStiftelsen til å gjennomføre en undersøkelse om ADHD og spiseforstyrrelser. 

Bokbad: Å bli frisk. Veier ut av spiseforstyrrelser.

Journaliststudent Mathilde Waale var tilstede på da vi torsdag 1.november hadde bokbad med forfatter av boken; Å bli frisk - veier ut av spiseforstyrrelser, Maria Alstad Øverås. Hele saken kan du lese her

Har du eller har du hatt et barn med anoreksi?

Har barnet blitt voksent og har dere opplevd overgangen mellom barne-og ungdomspsykiatrisk- og voksenpsykiatriske helsetjenester? Stipendiat Veronica Lockertsen ved Oslo universitetssykehus og ROS har et kvalitativt forskningsprosjekt som undersøker denne overgangen og ønsker deres erfaringer.

SPISFO på God Morgen Norge

Tirsdag 6. juni stilte en av våre fantastiske frivillige, Susanne, opp på God Morgen Norge sammen med vår kollega Anette. 

Rooy om spiseforstyrrelser

Møt Rooy (38), som har slitt med spiseforsyrrelser i store deler av livet sitt. Rooy forteller om hvordan det er å være mann med denne lidelsen, og han deler tips og erfaringer med gutter og menn i samme situasjon.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Vi finnes flere steder i landet

Finn ditt lokallag

Design: Tenk Kommunikasjon / Utviklet av: Imaker as