Informasjons- og støttetelefon: 22 94 00 10
Gå til innholdet
Meny

Samtalegruppe

Spiseforstyrrelsesforeningen tilbyr gratis samtalegrupper for å gi alle med spiseforstyrrelser en mulighet til å komme sammen med andre som er i en liknende situasjon. Selvhjelp, som er  bærende element i gruppen, er blitt beskrevet som at mennesker med et problem hjelper, og blir hjulpet av, andre som har samme problem. Målsettingen med prosessen er å få et mindre problematisk forhold til mat, og personlig vekst.

For svært mange er det nyttig å kombinere deltakelse i gruppe med samtaler hos psykolog eller annen behandler. Deltakelse i gruppe er ikke riktig for alle, og ikke til ethvert tidspunkt - dette vil blant annet avhenge av hvor den enkelte er i sin utviklingsprosess og av hvilken måte det fungerer for den enkelte å jobbe med seg selv på. Er du usikker på om en gruppe kan være noe for deg, er du velkommen til å snakke med oss om det.

Vi har valgt å satse på samtalegrupper fordi deltakelse i en slik gruppe gir noe kvalitativt annet enn profesjonell behandling - møte med likestilte. Organisasjonen satte i gang den første gruppa i april 1988, og har siden startet over 150 grupper.

Gruppens struktur

Gruppene har inntil 8 deltakere og møtes en gang i uka eller annen hver uke avhengig av hvilket lokallag som drifter tilbudet. Møtene holdes i lokalene til lokallagene, og følger en fast struktur. Hver gruppe har en veileder som har personlig erfaring med spiseforstyrrelser, og ivaretar rammene for gruppen. Det er fokus på selvhjelp og egenutvikling i våre grupper.

Har du spørsmål eller er du interessert i å være med i en samtalegruppe? Ta kontakt med oss på post@spisfo.no

Har du ikke et lokallag i nærheten, og kunne tenke deg å starte en selvhjelpsgruppe i ditt nærmiljø? Ta kontakt med Elin Olsen på elin@spisfo.no

Samtalegrupper

Oslo: Samtalegruppen i Oslo starter opp nye grupper i uke 4. Hvis du er interessert i å delta i samtalegruppe finner du påmeldingsskjema her.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Vi finnes flere steder i landet

Finn ditt lokallag

Design: Tenk Kommunikasjon / Utviklet av: Imaker as